چاپ نگارستان

فاکتور رسمی

با ما تماس بگیرید...

ارسال پیام

فاکتور رسمی

ویژگی های فاکتور رسمی مورد تایید دارایی چیست؟

مشخصات فاکتور رسمی مورد تایید دارایی

فاکتور رسمی فاکتوری است که بر اساس قوانین وزارت امور اقتصاد و دارایی تنظیم شده باشد؛ 

مشخصات صورتحساب مورد تایید وزارت داراییدر ماده ۱۹ قانون مالیات بر ارزش افزوده عنوان شده است.
امروزه با مکانیزه شدن امور حسابداری در کسب و کارهای مختلف، بسیاری از مشاغل جهت صدور فاکتورها از نرم افزار حسابداری استفاده می کنند. در این صورت می توانند به صورت اتوماتیک فاکتورهای مورد نظر خود را با شمای مختلفی از جمله پیش فاکتور ، فاکتور فروشگاهی ، فاکتور رسمی ، فاکتور رسمی معتبر ،فاکتور غیر رسمی ، فاکتور رسمی ارزش افزوده ، فاکتور رسمی دارایی ، فاکتور رسمی مازاد ،فاکتور حواله انبار ، فاکتور شخصی، فاکتور نمایشی و … صدور و چاپ کنند.

در این صورت زمان کمتری برای صدور و چاپ فاکتورها صرف می شود. چرا که تنها با چند کلیک ساده،تمامی اطلاعات مورد نظر شما در قالب یک فاکتور آماده قرار میگیرد و برای چاپ آماده می شود.

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

برای طراحی و چاپ فاکتور و سایر اوراق اداری عموما از سایزهای متعارف و استاندارد استفاده می شود ولی با توجه به نوع کاربرد و محتوای فرم ها از سایزهای خاص نیز استفاده می شود.

سایزهای استاندارد:

  • A4 = 21 x 29.7 cm
  • B4 = 24 x 34 cm
  • A5 = 14.5 x 22 cm
  • B5 = 17 x 24 cm
  • سایزخشتی کوچک = 19 19x
  • سایزخشتی بزرگ = 23x 23 cm
  • سایزپالتویی = 12x 17 cm

برای چاپ فاکتور و سایر اوراق اداری عموما از کاغذهای تحریر ، الوان و کاربن لس (NCR) استفاده می کنند. و بعضاً از گلاسه گرم پایین برای فرم هایی که نسخه های دوم به بعد آن کاغذ الوان معمولی است استفاده می شود .

گرماژ کاغذ :

  • 50 gr
  • 70 gr
  • 80 gr
  • 90 gr
  • 100 gr
  • 135 gr
    •  شماره سریال :

    فرم های چند نسخه علاوه بر ترتیب طبق توزیع نسخ ، داری شماره سریال می باشند .

    مثلا فاکتور 3 نسخه ای = شامل 3 رنگ کاغذ که به ترتیب تکرار میشود و شماره سریال در هر 3 نسخه یکسان است .

    لازم بذکراست چاپ اصلی (جدول ، مشخصات شرکت ) بصورت یکسان تا آخرین برگه یکسان می باشد. فقط  شماره سریال بعد از هر 3 برگ رنگی(مثلا سفید ، آبی ، زرد ) تغییر میکند و برای 3 برگ بعدی با یک شماره بالاتر از قبلی چاپ می شود.

    تذکر مهم ( فاکتور رسمی ) : اداره مالیات فقط فاکتورهای که با شماره سریال چاپی (برجسته) باشد قبول میکند و فاکتور های که با شماره زن دستی باشد را دارای اعتبار قانونی نمی داند

    • پرفراژ :

    برای جدا کردن بهتر و راحت تر دو قسمت کاغذ و یا مقوا از پرفراژ استفاده می کنند . ( قبض ها ، فاکتور ، بلیت ، تمبر ، برگه گارانتی و … )

    البته پرفراژ برای آن دسته از فرم هایی که تمام نسخ توزیع میشود استفاده نمیشود و بجای آن از سرچسب استفاده میشود زیرا در پرفراژ فرم های چند نسخه ای ، نسخه آخر ثابت است و قابل جدا شدن نیست

    • فایل های ارسالی باید با فرمت CMYK و با روزلوشن 300 pixels / inchباشد .
      فایل های با فرمتLAB وRGB برای چاپ افست استفاده نمی شود و عودت داده میشود. زیرا بعد از تغییر فایل ارسالی شما از RGB به CMYK تغییر زیادی در رنگ های طراحی شده اتفاق خواهد افتاد . بهتر است در ابتدای طراحی به فرمت CMYK توجه فرمایید .در صورتی که فایل ارسالی شما دارای رنگ اضافی (پنتون ) می باشد حتما باید توضیحات تکمیلی ارسال شود .برای داشتن یک text مشکی زیبا و بدون رنگ اضافی دور حروف بهتر است رنگ انتخابی برای text فقط از رنگ 100 = K استفاده شود و در زمینه های غیر از سفید از دستور Multiply با Overprint استفاده شود تا دور حروف حاشیه سفید نداشته باشد .

      • با توجه به نازک بودن کاغذ مصرفی در اوراق اداری از رنگ های تمپلات استفاده نشود
      • در فرم های کاربن لس (NCR) چاپ بصورت تمام رنگی و یا پشت فرم ها امکان پذیر نیست

      پیشنهاد میکنیم برای اینکه در زمان طراحی رنگ های نزدیک به چاپ را ملاحظه کنید از مانیتور های(CRT) به جای Led , Lcd استفاده کنید.

        • فرمت فایل های ارسالی :

      PSD, AI, TIFF, PDF, JPEG, EPS, CDR

        • نکات قابل توجه برای فونت :

      فایل های ارسالی با پسوند cdr باید فونت های استفاده شده weld شود ( در کرل ورژن بالا بعد از انتخاب متن استفاده از دو کلید ctrl + Q این دستور اجرا میشود ) لازم بذکر است که این دستور را فقط برای فایل ارسالی انجام دهید و نسخه اصلی بدون تغییر در فونت برای ویرایش احتمالی آینده نزد خود نگه دارید .

      اندازه فونت حداقل 8 باشد .
      از فونت های باریک در زمینه های تیره و امباس استفاده ننمایید .

      • توزیع نسخ :

      برای تعریف توزیع نسخ در فرمها معمولا سفید نسخه اول و نسخه های رنگی با توجه به انتخاب و کاربرد سازمانی مشخص می شود

      ولی در فرم های کاربن لس حتما نسخه سفید اول و نسخه آخر زرد می باشد چون در غیر اینصورت امکان استفاده از کاربن کاغذ وجود ندارد .

        • فضای مورد نیاز تا لبه کار :

      فایل ارسالی باید دقیقا طبق سایز درخواستی برای چاپ باشد و تمام نوشته ها ، لوگو ، تصاویر ، جدول و … از دو سمت بالا و پایین به اندازه حداقل 10 میلیمتر و از دوسمت چپ و راست حداقل 12 میلیمتر با لبه کار فاصله داشته باشد ( غیر از تصاویرو رنگی که به عنوان پس زمینه استفاده شده )

      در صورتی که از صحافی پرفراژ برای فرم ها استفاده میشود فاصله سمت پرفراژ 15 میلیمتر است


مشخصات چاپ فاکتور رسمی (مالیاتی، دارایی، صورتحساب فروش کالا و خدمات) به شرح زیر است:
* نوع کاغذ به انتخاب اشخاص حقیقی و حقوقی می تواند کاغذ تحریر ۸۰ گرمی اندونزی به منظور استفاده در پرینتر و یا کاغذ تحریر ۶۰ گرمی جهت نوشتن دستی و استفاده از کاربن و نیز کاغذ کاربن لس ( خود کپی، کاربن دار، بدون کاربن، NCR) باشد.

* تعداد نسخ یا برگ نیز به انتخاب اشخاص بوده که می تواند ۲ برگی و یا ۳ برگی باشد و همچنین در مورد سایز کاغذ عموماً انتخاب اشخاص حقیقی و حقوقی سایز A۴ بوده ولی انتخاب سایز A۵ نیز بلا مانع می باشد.

* مهم ترین شاخصه چاپ فاکتور رسمی (مالیاتی ، دارایی ، صورتحساب فروش کالا و خدمات) نوع چاپ شماره سریال آن می‌باشد که می بایست به روش چاپ افست یا ملخی به رنگ قرمز و کمی برجسته انجام پذیرد،که به راحتی قابل تشخیص برای ممیز دارایی باشد و کاملاً با چاپ دیجیتال و شماره زنی دستی متمایز است.

طبق ماده ۱۴۷ قانون مالیتهای مستقیم: هزینه‌های قابل قبول برای تشخیص درآمد مشمول ‌مالیات به شرحی که ضمن مقررات این قانون مقرر می‌گردد، عبارت ‌است از هزینه‌هایی که در حدود متعارف متکی به مدارک بوده و منحصراً مربوط به تحصیل درآمد مؤسسه در دوره مالی مربوط با رعایت حد نصاب‌های مقرر باشد. در مواردی که هزینه‌ای در این ‌قانون پیش‌بینی نشده یا بیش از نصاب‌های مقرر در این قانون بوده ‌ولی پرداخت آن به موجب قانون و یا مصوبه هیأت وزیران صورت‌گرفته باشد، قابل قبول خواهد بود، در ماده ۱۴۸ قانون مالیاتهای مستقیم نیز به تفصیل انواع هزینه‌های قابل قبول از نظر کفایت مدارک و مستندات و چه از نظر عرف بیان نموده است و ممیزین وزارت دارایی نیز به استناد بندهای این ماده و بخشنامه‌های صادره مرتبط با آن، هزینه‌های واحدهای تجاری را رد و یا خواهند پذیرفت.

در رابطه با فاکتور رسمی (مالیاتی، دارایی، صورتحساب فروش کالا و خدمات) لازم به ذکر است، کلیه واحدهای تجاری مشمول نظام مالیات بر ارزش افزوده ملزم به ارائه فاکتور رسمی به خریداران خود می‌باشند؛ لذا صدور فاکتور رسمی ارتباطی به بزرگی و یا کوچکی واحد تجاری ندارد و هر خریدار می‌تواند در قبال وجوه پرداختی خود درخواست صدور فاکتور رسمی نماید و اگر فروشنده از صدور فاکتور رسمی امتناع نمایند مشمول جرایم مربوطه خواهد بود.